Locul acesta contează

Locul Acesta Contează

Smart Slider with ID: 1

DESPRE CAMPANIE

Campania #LoculAcestaConteaza a fost lansată în martie 2017 și încurajează cetățenii să descopere și să împărtășească cu publicul larg clădiri istorice și situri culturale importante atât pentru ei cât și pentru comunitățile din care fac parte.
Perioada de implementare a proiectului: Martie – Iulie 2017.
Am reușit să colectăm imagini frumoase din peste 20 localități (Bălți, Butuceni, Cernoleuca, Copăceni, Chișinău, Orhei, Dondușeni, Hâncești, Manta, Orhei, Pohrebea, Tighina/Bender și altele) am reușit să cunoaștem oameni minunați și să descoperim împreună locurile frumoase din țărișoara noastră. Am reușit să inițiem discuții și să atragem mai multă atenție asupra subiectului protecției patrimoniului cultural imobil.
Costurile campaniei #LoculAcesta Contează 2017:

  • Cheltuieli de print: $250
  • Social Media (Facebook și Instagram): $110
  • Servicii și consultanță fotograf: $50
  • Transport și cazare în teritoriu: $150

Din suma totală, $500 au fost oferite din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova. Restul costurilor au fost acoperite de către Rachel Rettaliata, cercetător Fulbright în Moldova (2016-2017) și unul din inițiatorii campaniei.

Pentru campania din 2018 am reușit, împreună cu multă lume frumoasă, să traducem posterele în 15 limbi. Astfel, hashtag-ul oficial de campanie va rămâne același dar posterul oficial va fi însoțit, după caz, de unul sau mai multe postere traduse în limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. După cum am promis anterior, începând cu 2018, campania #LoculAcestaConteaza va fi activă în luna Mai a fiecărui an, după exemplul campaniilor similare din străinătate.

Pentru mai multe fotografii și informații accesați pagina de Facebook a proiectului.

Acest proiect este implementat de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, cu sprijinul financiar al Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Facebook