„DOINA” de Iosif Cheptănaru

La adresa Agenției pentru Inspectarea și Restaurarea Monumentelor a fost expediată o scrisoare semnată de către Asociația de Gospodărie a Spațiilor Verzi, care la rândul ei  a sosit pe adresa Spațiilor Verzi de la Pretura Sectorului Botanica cu privire la solicitarea Comitetului  Obștesc al Mișcării Populare „Sfatul Moldovenilor”, pentru a  „a lua măsurile necesare” cu privire la monumentul „Moldovan și Moldoveanca” instalat în scuarul „Valea Trandafirilor” din municipiul Chișinău.

Studiind actele cu privire la această sculptură și deplasându-se la fața locului, specialiștii AIRM comunică următoarele:

Sculptura dată  se numește „Doina” și nu „Moldovan și Moldoveanca”, autor și arhitect  Cheptănaru și nu are statut de protecție. Sculptura propriu-zisă, este amplasată în aer liber. Ea este  în stare satisfăcătoare. Necesită reparații cosmetice „de împrospătare” doar postamentul  sculpturii.

Sperăm că APL – ul sectorului Botanica, va găsi posibilități pentru reparația postamentului. 

Sursa coperții cărții „Iosif Cheptănaru”, de S. G. Bobernaga: https://chisinaucapitala.wordpress.com/2016/01/13/carti-in-chirilica-din-colectia-chisinau/#jp-carousel-8765.
NOTĂ: acest articol va fi actualizat.


Autor:

Facebook