Inspectare în satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă

La solicitarea Primăriei din satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă și a Ministerului Culturii privind lucrările care s-au efectuat la biserica din localitate și în curtea acesteia, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a efectuat o inspectare în teren. Biserica „Sf. Arhanghel Mihail” din satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă este monument de arhitectură, de importanță națională, înscrisă la numărul 304, compartimentul Zona de Sud, în Registrul monumentelor ocrotite de stat și datează cu anul 1860.

La data de 19.01.2023, AIRM a efectuat o vizită în satul Feștelița, raionul Ștefan Vodă, pentru a verifica legalitatea lucrărilor efectuate de către parohul bisericii locale.

A fost depistat că intervențiile realizate la Biserica „Sf. Arhanghel Mihail” și construcția din curtea bisericii au fost efectuate fără a avea avizul Consiliului Național al Monumentelor Istorice. Deci, construcția nouă din curtea bisericii este executată în lipsa unei documentații verificate și avizate conform prevederilor legale.

Agenția urmează să întreprindă măsurile legale în acest caz și să pregătească dosarul, având în vedere faptele constatate.

 


Autor:

Facebook