Obeliscul Eroilor Români din orașul Florești

Referitor la sesizarea A. O. „Monumentum”, de pe Facebook, https://www.facebook.com/profile.php?id=100082216101956, privind vandalizarea Obeliscului Eroilor Români din orașul Florești, din seara zilei de 27.11.2022

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, informează că vandalizarea Obeliscului Eroilor Români din orașul Florești, din seara zilei de 27.11.2022 și depistarea făptașilor, nu ține de competența sa, dar de forțele de ordine.

La data de 05.12.2022, colaboratorii Agenției au întreprins o vizită în teren, pentru a vizualiza starea obeliscului și daunele pricinuite monumentului. În urma inspectării, a fost depistat că inscripția de pe soclul obeliscului a fost deteriorată. De asemenea, gardul ornamental din cruci al obeliscului a fost afectat. Crucile avariate au fost scoase din gard.

Agenția salută promptitudinea cu care s-a implicat Inspectoratul de Poliție din Florești și este gata să acorde sprijinul necesar pe parcursul anchetei, în rezolvarea cazului.

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor regretă profund vandalizarea Obeliscului Eroilor Români din orașul Florești și speră ca investigația cazului să fie cât mai rapidă, iar cei vinovați de producerea faptei, găsiți.


Autor:

Facebook