Ziua Internațională a Muzeelor 2022

În fiecare an, la 18 mai este celebrată Ziua Internațională a Muzeelor.

Evenimentul se desfășoară anual, începând cu 1977. El este organizat de ICOM – Consiliul Internațional al Muzeelor și reprezintă un moment unic pentru comunitatea muzeală internațională.

Obiectivul Zilei Internaționale a Muzeelor  este de a crește gradul de conștientizare cu privire la faptul că „Muzeele sunt un mijloc important de schimb cultural, de îmbogățire a culturilor și de dezvoltare a înțelegerii reciproce, a cooperării și a păcii între popoare”.

Organizate pe data de 18 mai a fiecărui an sau în jurul acestei date, evenimentele și activitățile planificate pentru a sărbători Ziua Internațională a Muzeelor pot dura o zi, un weekend sau o săptămână întreagă.

Peste tot în lume, tot mai multe muzee participă la Ziua Internațională a Muzeelor. Conform datelor de pe https://icom.museum/en/, în anul 2021,  peste 37.000 de muzee au participat la eveniment în aproximativ 158 de țări și teritorii.

În 2022, genericul evenimentului este „Forța Muzelor”. Și muzeele din republică s-au pregătit de acest eveniment, multe din ele au activități speciale. Cu toate, își așteaptă cu drag, vizitatorii. Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, vă îndeamnă să vizitați astăzi muzeul preferat sau să descoperiți unul nou. Lista muzeelor din republică, poate fi consultată la. https://mecc.gov.md/sites/default/files/registrul_muzeelor_rm_.pdf

 

Articol realizat pe baza informațiilor de pe: https://icom.museum/en/our-actions/events/international-museum-day/


Autor:

Facebook