Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor – 2021

Anual, la 18 aprilie se celebrează Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor, cunoscută și ca Ziua Patrimoniului. În acest an, tema  evenimentului  este „Trecut complex: Viitor divers”, pentru a aminti că patrimoniul este parte a unui trecut comun și cu toții avem responsabilitatea de a-l proteja ca moștenire generațiilor următoare pentru a avea un viitor divers.

Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor se celebrează anual din 1983.  Ziua Internațională a Monumentelor și Siturilor a fost propusă pentru celebrare de către  Consiliul Internațional pentru Monumente și Situri  (ICOMOS) la 18 aprilie 1982 și aprobată de Adunarea Generală a UNESCO în 1983.

Scopul evenimentului este de a promova  diversitatea patrimoniului cultural al umanității, vulnerabilitatea acestuia și eforturile necesare pentru protejarea și conservarea lui.

Șî în acest an, Agenția de Inspectare și Restaurare a monumenelor, a venit cu tradiționala expoziție în aer liber „Să salvăm mărturiile trecutului, pentru a construi viitorul”.

 

 

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *