Lansarea publicației „Chișinăul de ieri și de azi”

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor are onoarea de a Vă invita la lansarea volumului „Chișinăul de ieri și de azi”, autor Iurie Colesnic.

Despre orașul Chișinău, în prefața lucrării, autorul consemnează: „Pentru a descoperi Chișinăul, farmecul lui secret, trebuie să ai curajul și să vii în el ca într-un tărâm misterios. Orașul ascuns în oraș e destinul unei capitale de la această margine a Europei…”, „ Chișinăul de ieri și de azi” vine în ajutorul cititorilor pentru a descoperi Chișinăul de ieri și pe cel de astăzi.

Lucrarea cuprinde fotografii și date istorice despre construcțiile, edificiile și monumentele din Chișinău. Pe parcursul timpului unele din ele s-au pierdut, fiind demolate prin indiferență și iresponsabilitate,  altele continuă să existe fiind clasate ca monumente de arhitectură, istorie și artă. Istoria Chișinăului rămâne în continuare încă necunoscută de citadini, iar publicațiile domnului Iurie Colesnic fac ca această istorie să devină cunoscută. Printre cele 244 de pagini, cititorul va descoperi mai multe lucruri interesante despre: morile și barierele Chișinăului, monumentul „Unirii” și bustul lui Bogdan Petriceicu Hașdeu, realizate de sculptorul Alexandru Plămădeală, „Turnul Dezrobirii”, Sala cu Orgă, biserica „Sf. Cuvioasă Teodora de la Sihla”, biserica „Sf. Pantelimon”, casa Herța, Grădina Publică, etc.

Lansarea volumului „Chișinăul de ieri și de azi” va avea loc pe 29 octombrie 2020, joi, ora 14.00, la Biblioteca Națională a Republicii Moldova (blocul II, etajul 2), str. 31 august 1989 nr. 78 A, municipiul Chișinău.

 


Autor:

Facebook