Lansarea publicației „Retro Bălți” la Chișinău

La 23 septembrie 2020, în contextul Zilelor Europene ale Patrimoniului, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor în colaborare cu Muzeul de Național de Etnografie și Istorie Naturală au lansat la Chișinău lucrarea „Retro Bălți”,  autori Aureliu Ciobanu și Constantin Gh. Ciobanu, coordonatorul seriei Ion Ștefăniță.

Lucrarea conține imagini ale construcțiilor și edificiilor istorice din municipiul Bălți. Din ele, menționăm: podul de piatră de peste râul Răut, gara centrală, Judecătoria de pace, reședința episcopală a Hotinului, catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena”, teatrul „Scala”, casa Hadji Markarov, casa familiei Catargi/Bodescu, etc. Multe dintre aceste clădiri sunt monumente de arhitectură, artă sau istorie înscrise în Registrul Monumentelor  Republicii Moldova ocrotite de Stat și Registrul Monumentelor de Importanță Locală al municipiului Bălți.

Oaspeții prezenți la eveniment au aflat informații despre seria de publicații „Retro…”, au discutat cu autorii cărții „Retro Bălți” și au aflat răspunsuri la diverse întrebări pe care le-au avut. Fiecare oaspete a plecat cu câte un exemplar al cărții „Retro Bălți”. Cu toții au rămas încântați de valoarea publicației și de imaginile vechi ale municipiului Bălți pe care le-au descoperit.

Totodată, au fost oferite premii câștigătorilor concursurilor de pe Facebook.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *