Zilele Europene ale Patrimoniului 2020

Începând cu anul 1985, în luna septembrie se celebrează Zilele Europene ale Patrimoniului. Evenimentul  reprezintă o inițiativă a Consiliului Europei, prima ediție desfășurându-se în Franța.

Din anul 2002 şi în Republica Moldova se marchează Zilele Europene ale Patrimoniului. Acestea oferă participanților ocazia să descopere nu doar monumentele istorice, dar și patrimoniul cultural mai puțin cunoscut și vizibil: opere literare, tablouri, compoziții muzicale, portul popular, etc. Evenimentele culturale organizate cu acest prilej, se adresează tuturor cetățenilor, oferindu-le un mediu istoric atractiv ce favorizează comunicarea  interpersonală și cunoașterea.

Anul acesta, Zilele Europene ale Patrimoniului au genericul „Patrimoniul cultural și Educație” și se desfășoară în perioada 21-27 septembrie 2020.

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, vine cu  lansarea cărții „Retro Bălți”, autori autori Aureliu Ciobanu și Constantin Gh. Ciobanu și expoziția „Arhitectura tradițională din Republica Moldova”. Mai multe detalii, puteți afla din link-ul: https://e-patrimoniu.md/2020/09/10/lansarea-volumului-retro-balti-la-chisinau/.


Autor:

Facebook