Vernisarea expozițiilor din 25 septembrie 2019

La 25 septembrie 2019, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor a vernisat două expoziții cu ocazia Zilelor Europene ale Patrimoniului 2019.

Prima expoziție  „Chișinău: trecut, prezent și viitor” a fost deschisă la Muzeul orașului Chișinău (str. Alexei Mateevici 60). În cadrul ei sunt expuse fotografii din trecutul, prezentul și viitorul orașului,  afișate ca imagini cu peisaje și clădiri din secolul al XIX-lea, din prezent și ale imobilelor care au fost restaurate, exprimând viitorul. Expoziția va fi deschisă până la 25 octombrie 2019.

A doua expoziție, „Chișinău: arhitectură, patrimoniu și cultură” a fost vernisată la Centrul Expozițional „Constantin Brâncuși” (blvd. Ștefan cel Mare și Sfânt  3). Ea cuprinde 96 de planșe fotografice cu Expoziția Agricolă și Industrială din Basarabia din anul 1889, peisajele și locuitorii Chișinăului, realizate de fotograful Pavel Moiseevici Kondratskii.  Expoziția este realizată cu suportul Uniunii Artiștilor Plastici din Republica Moldova.  Ea va fi deschisă publicului larg până la 14 octombrie 2019.

Oaspeții care au venit la deschiderea expozițiilor fost uimiți de  Chișinăul din trecut, locuitorii și clădirile sale portul tradițional și peisajele chișinăuene.  Ei au fost încântați să vadă cum arăta orașul cu peste o sută de ani de urmă și să urmărească dezvoltarea lui pe parcursul timpului.

 

 

 


Autor:

Facebook