Învitație la instalarea plăcuței „Ultima Adresă”

Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor are onoarea de a vă invita la instalarea unei plăcuțe „Ultima Adresă”. Evenimentul va avea loc duminică, 28 iulie 2019, în orașul Cimișlia, strada Sfânta Maria 9B, ora 11.00.

Proiectul „Ultima Adresă” are drept scop comemorarea persoanelor care au fost  victime ale represiunilor politice staliniste. Inițiativa presupune instalarea plăcilor comemorative pe fațadele caselor, ultima adresă de reședință a victimelor.

Prima plăcuță „Ultima Adresă” a fost instalată în Moscova la 10 decembrie 2014.

Proiectul este implementat în Federația Rusă, Belarus, Ucraina, Cehia, Republica Moldova și urmează a fi lansat în Georgia, Germania, Letonia, Polonia și România. Prima plăcuță „Ultima adresă” în Republica Moldova a fost instalată pentru Maria Serbov – Sârb, pe fațada clădiri din strada  Alexei Șciusev 80. La eveniment a fost prezentă și strănepoata Mariei Serbov – Margarita Raducan, împreună cu mama și fiica ei.

Mai multe informații despre proiect și plăcuțele instalate în republică, puteți afla de pe sit-ul proiectului „Ultima Adresă”.

Vă așteptăm cu drag!


Autor:

Facebook