Întâlnire cu specialiștii din Departamentul Vendée, Franța

La data de 27 mai 2019,  Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor,   în colaborare cu Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, Ambasada Franței în Republica Moldova, Agenția Universitară a Francofoniei – Antena Chișinău și Consiliul Departamental Vendée, Franța, o organizat o sesiune de prezentări cu specialiști din Departamentul Vendée, Franța. Invitați au fost:

  • Marc Badel, director pentru acțiuni culturale, tineret, spectacole și relații internaționale al Departamentului Vendée, Franța;
  • Anne Grelard, mediator cultural;
  • Carole Ripoche, vice-directorul castelului Tiffauge.

Evenimentul a cuprins 2 prezentări:

  1. Medierea culturală și noile tehnologii – autonomia vizitatorului cu utilizarea mijloacelor și aplicațiilor digitale; consolidarea patrimoniului prin realitatea augmentată (de exemplu, mănăstirea Maillezais) și rolul mediatorului în acest context nou.
  2. Gestionarea unui sit de patrimoniu turistic, istoric și cultural. Studiu de caz: Castelul Tiffauges – prezentarea sit-ului și diversitatea ofertei propuse; tipul de public și activități; marketingul/atractivitatea sit-ului (se bazează pe un personaj renumit, conservarea mașinilor de război medievale; spectacolele în costume de epocă, etc.); semnalizarea și promovarea sit-ului; evenimentele (piața de Crăciun, etc.); magazinul și produsele derivate; noțiuni de management financiar și gestionarea resurselor umane.

 

 


Autor:

Facebook