Invitație la întâlnire cu specialiști din Departamentul Vendée, Franța

La data de 27 mai 2019, la ora 9.30, Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor, vă invită la o sesiune de prezentări dedicate patrimoniului cultural, realizate de specialiști din Departamentul Vendée, Franța. Evenimentul va avea loc la Universitatea Pedagogică de Stat „Ion Creangă”, strada Ion Creangă 1, în Sala Senatului.

Evenimentul va cuprinde 2 prezentări și sesiunea de întrebări-răspunsuri.:

  1. Medierea culturală și noile tehnologii – autonomia vizitatorului cu utilizarea mijloacelor și aplicațiilor digitale; consolidarea patrimoniului prin realitatea augmentată (de exemplu, mănăstirea Maillezais) și rolul mediatorului în acest context nou.
  2. Gestionarea unui sit de patrimoniu turistic, istoric și cultural. Studiu de caz: Castelul Tiffauges – prezentarea sit-ului și diversitatea ofertei propuse; tipul de public și activități; marketingul/atractivitatea sit-ului (se bazează pe un personaj renumit, conservarea mașinilor de război medievale; spectacolele în costume de epocă, etc.); semnalizarea și promovarea sit-ului; evenimentele (piața de Crăciun, etc.); magazinul și produsele derivate; noțiuni de management financiar și gestionarea resurselor umane.

Sunt invitați toți doritorii! Vă așteptăm cu drag!


Autor:

Facebook