Curs de instruire ”Conservarea Arhitecturală”

 Proiectul Twinning „Suport pentru promovarea patrimoniului cultural, prin păstrarea și protecția acestuia” vine cu un suport practico – informațional pentru specialiștii din domeniile relaționate arhitecturii, și anume un curs de instruire dedicat formării capacităților profesionale. Participanții vor avea posibilitatea de a acumula cunoştinţe teoretice și practice de nivel național și internațional pe subiecte specifice, într-un timp restrâns. Ținând cont că patrimoniul reprezintă o resursă limitată, păstrarea și protecția acestuia capătă valori sporite în contextul actualului ritm de viață. Întrebările „Ce ?”, „Cum ?”, „În ce măsură să intervenim în arhitectura existentă?” rămân la fel de pertinente precum rolul central al instrumentelor de cunoaștere și tehnicile moderne de conservare a cadrului istoric construit.
Structura cursului: lecții teoretice și lecții practice în teren
Grupul țintă: angajați ai subdiviziunilor tehnice ai Ministerelor și agențiilor subordonate, profesori și lectori din instituțiile de învățământ profesional tehnic și superior licențiați în arhitectură și inginerie.
Candidați eligibili: absolvenți ai facultăților de arhitectură, ingineria construcțiilor, arheologi.
Echipa de formatori: echipa de bază formată din experți din Italia și un grup resursă ce include experți din Republica Moldova.
Durata: o săptămână pe lună în perioada septembrie 2018 – iulie 2019, cu un număr total de 300 de ore.
Termenul limită pentru aplicare: 31 August 2018.

Cursul este gratuit pentru participanții care vor fi selectați în baza unui concurs.
Pentru înregistrare, vă rugam să accesați linkul:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdp7ynxGAybbTS1nypwwIssl_aywHBP0_GTiSZ1JCnfG0PpRw/viewform

Mai multe detalii găsiți în documentele atașate: RO, ENG

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *