Lansarea campaniei #LoculAcestaConteaza, 2018

Anul 2018 a fost desemnat – prin Decizia (UE) 2017/864 a Parlamentului European și a Consiliului – „Anul European al Patrimoniului Cultural”. Principalele obiective sunt de a încuraja prețuirea patrimoniului cultural al Europei ca resursă comună, de a conștientiza și sensibiliza opinia publică cu privire la istoria și la valorile comune, precum și de a consolida sentimentul de apartenență la un spațiu european comun.

Patrimoniul cultural are o valoare universală pentru noi ca indivizi și pentru comunitățile și societățile noastre. Este important să îl păstrăm și să îl transmitem generațiilor următoare.

În acest context, anunțăm lansarea campaniei #LoculAcestaConteaza, ediția 2018. Anunțul de lansare a campaniei va avea loc la Muzeul Orașului Chișinău (str. Alexei Mateevici 60A), cu ocazia inaugurării expoziției fotografice ”Patrimoniul Dispărut”. Doritorii de a se alătura campaniei vor putea obține posterele de campanie în cadrul acestui eveniment sau ne pot contacta direct ulterior.
Pentru campania din 2018 am reușit, împreună cu multă lume frumoasă, să traducem posterele în 15 limbi. Astfel, hashtag-ul oficial de campanie va rămâne același dar posterul oficial va fi însoțit, după caz, de unul sau mai multe postere traduse în limbile vorbite pe teritoriul Republicii Moldova. După cum am promis anterior, începând cu 2018, campania #LoculAcestaConteaza va fi activă în luna Mai a fiecărui an, după exemplul campaniilor similare din străinătate.

Reamintim că acest proiect a fost implementat de către Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor cu sprijin financiar din partea Ambasadei SUA în Republica Moldova. Inițiatorii campaniei sunt Rachel Rettaliata (cercetător Fulbright în Moldova, 2016-2017) și Victor Popovici (Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor).


Autor:

Facebook